گرفتن آیلتس 7 (فقط در 3 ماه)

گرفتن آیلتس 7 (فقط در 3 ماه)

آیلتس یکی از معتبرترین و قابل اعتمادترین آزمون های تعیین سطح زبان انگلیسی است که با آن می توانید مهاجرت کاری یا تحصیلی کنید. با برنامه ریزی اصولی و صحیح، راه درازی تا گرفتن آیلتس 7 ندارید. فقط کافیه که به برنامه 3 ماهه عنوان شده در این مقاله عمل کنید تا نتیجه مورد انتظارتان را ببینید.

بخش های مختلف آیلتس

آیلتس شامل 4 مهارت خواندن، گوش دادن، نوشتن و صحبت کردن است. برای هر مهارت باید به صورت جداگانه برنامه ریزی کنید و تکنیک ها و استراتژهای تست زنی را یاد بگیرید. به این صورت که برای Listening باید پادکست گوش کنید و برای Speaking پیدا کردن یک پارتنر بسیار حائز اهمیت است. بنابراین هر مهارت روش یادگیری و تمرین مخصوص به خود را دارد.

مهارت Listening چگونه است؟

مهارت لیسینگ آیلتس شامل 40 سوال است و بسته به تعداد صحیح به شما نمره می دهند. مثلاً اگر به 30 سوال جواب درست دهید، نمره شما برابر با 7 است. انواع سوالات این مهارت در ادامه لیست شده است:

  • سوالات Gap-Fill
  • سوالات Multiple Choice
  • سوالات Map
  • سوالات Matching

نکته مهم: هرگز فراموش نکنید که انگلیسی با تمرکز بر Listening و گوش دادن به منابع مختلف انگلیسی مثل پادکست، فیلم، سریال، موسیقی، مقالات، روزنامه، اخبار و غیره تقویت می شود.

مهارت Reading آیلتس

آزمون ریدینگ آیلتس از 40 سوال تشکیل شده است و بسته به اینکه آکادمیک یا جنرال امتحان می دهید متفاوت است. اگر آزمون Academic امتحان دهید، سه متن چالشی در انتظار شماست. سیستم نمره دهی این آزمون همانند بخش Listening است. موضوعات علمی، پژوهشی، دانشگاهی، آموزشی، اجتماعی، محیط زیستی، شهری و غیره در این متن ها ظاهر می شود.

به دلیل اینکه طیف گسترده ای از موضوعات در ریدینگ آیلتس داده می شود، نقش دامنه واژگان با نمره شما رابطه مستقیم دارد. اما اگر آزمون General امتحان دهید، به احتمال زیاد پنج متن به شما داده می شود. چهار متن ساده و کوتاه، و یک متن بلند که شبیه به متن های آکادمیک است در بخش آخر می آید.

مهارت Speaking آیلتس چیست؟

این بخش شامل 3 قسمت است و حدود 12 دقیقه طول می کشد. صدای شما ضبط می شود و همه چیز توسط یک اگزمینر (ممتحن) کنترل می گردد. در پارت اول اسپیکینگ آیلتس، همه چیز در مورد علایق شماست. موضوعاتی مثل، ورزش، رنگ، فیلم، تکنولوژی، مسافرت، حیوانات خانگی، ساعت، و موارد دیگر از شما پرسیده می شود.

در پارت دوم یک کیو کارت به شما داده می شود که درون آن یک سوال وجود دارد. این سوال همیشه با کلمه Describe شروع می شود. بنابراین شما باید یک حادثه، فعالیت، شخص، مکان و غیره را از زندگی خود شرح دهید. سوالات پارت آخر هم در مورد موضوع پارت 2 است، اما سطح آنها بسیار چالشی تر است.

مهارت Writing آیلتس چگونه است؟

رایتینگ آیلتس به دو بخش تقسیم می شود که به اصطلاح Task گفته می شود. بخش اول ماژول آکادمیک یک نمودار داده می شود که باید نقاط مختلف آن را گزارش کنید. در بخش اول ماژول جنرال یک نامه باید بنویسید که این نامه می تواند لحن رسمی یا غیر رسمی داشته باشد. اگر به یک دوست یا اعضای خانواده نامه می نویسید، نامه غیر رسمی نوشته می شود. در صورتی که به مدیر، شورای محله، صاحب رستوران نامه می نویسید، لحن شما باید رسمی و مودبانه باشد.

اما Task 2 رایتینگ آیلتس جایی است که شما بیشتر به چالش کشیده می شوید. در اینجا باید حداقل 250 کلمه بنویسید و موضوعات مختلفی از جمله اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی داده می شود. گاهی نوشتن این موضوعات به زبان مادری هم سخت است چه برسد به زبان انگلیسی که در حال یادگیری هستیم.

برای گرفتن آیلتس 7 از کجا شروع کنیم؟

بهترین کار این است که از مهارت های Listening و Reading آیلتس شروع به تمرین کنیم. در حقیقت شما وقت به یک محتوا گوش می کنید یا متنی را می خوانید، دایره لغات خود را تقویت می کنید. همچنین ساختارهای گرامری و جمله بندی به صورت ناخودآگاه در ذهن شما نقش می بندند و دیگر نیازی به خواندن کتاب های گرامری و لغت ندارید.

پس نکته مهم اول این است که در ماه اول مهارت لیسنینگ و ریدینگ را تقویت کنید. برای Listening آیلتس از منابع زیر کمک بگیرید.

  • مجموعه پادکست Power English اثر Aj Hoge
  • تمرین دیکته با 1200 لغت مرسوم و متداول
  • تست Listening با کتاب های کمبریج آیلتس

اما برای مهارت Reading چکار باید بکنید و چه مطالبی را بخوانیم.

  • خواندن مقالات مختلف از سایت News in Levels
  • خواندن متن ریدینگ کتاب کمریج بدون توجه به سوالات
  • پیدا کردن معنی لغات ناآشنا و یاداشت آنها در دفتر
  • انجام تست Reading با کتاب های کمبریج آیلتس

برنامه ماه اول

در ابتدای کار باید روی دامنه واژگان و سیستم پارافریز مسلط شوید. این کار را می توانید با دو منبع زیر انجام دهید.

  1. لغات ضروری آیلتس
  2. 504 واژه ضروری زبان

علاوه بر موارد بالا باید انگلیسی خود را تقویت کنید. این کار را می توانید با پادکست زیر انجام دهید.

  1. مجموعه Power English

در طول یک ماه آماده سازی، حتماً چهارچوب آیلتس را یاد بگیرید. مثلاً جدول نمره دهی آیلتس را برای مهارت Listening و Reading را بررسی کنید و نمره مورد انتظار خود را شناسایی کنید. مهمترین منبع برای یادگیری چهارچوب آیلتس کتاب های کمبریج آیلتس است که به راحتی می توانید از سایت به صورت pdf دانلود کنید. این کتاب ها که هر ساله یک شماره از آن چاپ می شوند، شامل چهار تست استاندارد از آزمون های اصلی سال های گذشته هستند.

برنامه ماه دوم IELTS

نکته مهم در ماه دوم ، پیدا کردن چند پارتنر آیلتس است. این کار را برای تقویت اسپکینگ انجام دهید و دقت داشته باشید که پیدا کردن یک پارتنر کار سختی نیست، اما نگه داشتن آن ممکن است آسان نباشد. دلیل اصلی آن ، عدم تطابق سطح شما با پارتنر است. اگر سطح پایینی داشته باشید، به احتمال زیاد پارتنر خود را از دست خواهید داد.

بنابراین سعی کنید با گوش دادن به پادکست، و دیدن فیلم و سریال سطح زبان انگلیسی خودتان را تقویت کنید.

نکته مهم دیگر این است که شما می توانید از یک استاد آیلتس کمک بگیرید. برای پیدا کردن یک معلم خوب حتماً احتیاط کنید زیرا افراد متقلب زیادی در فضای مجازی هستند. بهترین کار برای اطمینان حاصل کردن از سطح استاد این است که یک جلسه با ایشان بر دارید و در همان جلسه میزان تسلط ایشان را شناسایی کنید.

برنامه ماه آخر

در این ماه هم، یادگیری کلمه و گوش دادن به پادکست را ادامه دهید، اما وقت کمتری برای آن بگذارید. در مهارت های Listening و Reading تست زدن را فراموش نکنید. تست شما را چابک و سریع می کند، به این صورت که با رفتار طراحان سوال و نحوه پیدا کردن جواب آشنا می شوید و کم کم تسلط پیدا می کنید.

تست زدن همچنین روحیه مبارزه طلبی را بالا می برد و یک حس رقابت در شما ایجاد می کند تا هر لحظه و زمان به دنبال پیشرفت باشید. به شما انگیزه می دهد تا بیکار ننشینید و همواره به دنبال تقویت زبان انگلیسی خود باشید.

در این ماه باید بیشتر روی مهارت های Writing و Speaking تمرکز کنید. همانطور که قبلاً گفتم برای اسپیکینگ حتماً نیاز به یک پارتنر دارید. از 6 دسته بندی سایمون برای سوالات پارت 2 استفاده کنید.

توضیحاتی در مورد رایتینگ آیلتس

بخش رایتینگ آیلتس را همیشه به ماه آخر موکول کنید، شاید این عجیب به نظر برسد، اما تا سطح زبان خوبی نداشته باشید، قادر نخواهید بود که بنویسید. رایتینگ تسک 2 نمره بالاتری را به شما میدهد، بنابراین روی آن بیشتر سرمایه گذاری کنید. مهمترین عامل یا فاکتور برای کسب نمره بالا در رایتینگ آیلتس ایده پردازی است.

نکته مهم دیگر این است که از یک معلم آیلتس بازخورد بگیرید. تصحیح رایتینگ برای کسب نمرات پایین مهم نیست و در هر صورت با کمی دقت می توانید این نمره را بدست آورید. اما اینجا ما به دنبال کسب نمره 7 یا بیشتر هستیم و برای این منظور حتماً باید رایتینگ بنویسید و از یک استاد کمک بگیرید.

در رایتینگ آیلتس شما باید از دلایل، اثرات مثبت و منفی، و مزایا یا معایت بنویسید. اگر خود را در جامعه نندازید و تصویر درستی از مسائل خانواده، دانشگاه، اجتماعات و غیره نداشته باشید، هرگز قادر نخواهید بود رایتینگ بنویسید. در ادامه انواع سوالات رایتینگ تسک 2 آمده است:

  • سوالات Opinion
  • سوالات Problem Solution
  • سوالات Advantages and Disadvantages
  • سوالات Two-part
  • سوالات Discussion

آنالیز و تحلیل یک نمونه سوال Writing Task 2

یک سوال رایتینگ تسک 2 آیلتس را زیر ذربین می برم و برای شما می گویم که چطور می توانید ایده پردازی کنید و آن را بنویسید.

An increasing number of professionals, such as doctors and teachers, are leaving their own poorer countries to work in developed countries.

What problems does this cause and what solutions can you suggest?

ترجمه مثال بالا: تعداد فزاینده ای از متخصصان، مانند پزشکان و معلمان، کشورهای فقیر خود را ترک کرده و در کشورهای توسعه یافته دنبال کار می گردند. این چه مشکلاتی ایجاد می کند و چه راه حل هایی می توانید پیشنهاد دهید؟

برای نوشتن این سوال، باید چهار پاراگراف بنویسید. پاراگراف اول مقدمه است و شامل دو قسمت paraphrase و Thesis Statement می شود. در ادامه دو پاراگراف body نوشته می شود. بادی اول برای مشکلات و بادی دوم برای راه حل ها است. در انتها یک پاراگراف نتیجه گیری بنویسید.

سوالی که در اینجا عنوان شده است به این صورت است که می گوید: این چه مشکلاتی را ایجاد می کند؟ کلمه “this” به این موضوع اشاره دارد که “متخصصان ملت‌های فقیرتر، کشور خودشان را برای کار در جامعه‌ای پیشرفته تر ترک می کنند” بنابراین شما باید در مورد این مورد بنویسید: مشکلاتی که در نتیجه ترک این افراد نخبه مانند (پزشکان ، معلمان و غیره) در کشورهای در حال توسعه رخ می‌دهد، سپس باید در مورد این موارد بنویسید: راه حل های احتمالی برای منصرف کردن کسانی که می خواهند کشورهای خود را ترک کنند.

مهمترین فاکتور ایده پردازی است. ساده ترین ایده ها را در اولویت قرار دهید. هرگز به این فکر نکنید که ایده یا نظری خاص و منحصربه فرد ارائه کنید. در ادامه یک ایده و گسترش آن آمده است.

  • کمبود نیروی کار ماهر => اقتصاد ضعیف تر در آینده => مثلاً دانش‌آموزان و دانشجویان به خوبی آموزش نمی بینند
  • دولت باید مانع خروج افراد نخبه شود => به این صورت که ایجاد شغل کند با درآمد بالا => مثلاً از صاحبان کارخانه و شرکت ها حمایت مالی و پژوهشی کند.

همانگونه که دیدید، ایده های ساده و در عین حال منطقی در بالا داده شده است. به شما پیشنهاد می کنم همیشه به دنبال جواب دادن به سوال باشید و به هیچ عنوان پا را از گلیم تان دراز نکنید چون در چاه می افتید. مدیریت زمان در رایتینگ بسیار سخت است و اگر بخواهید رویاپردازی کنید، به هیچ نتیجه ای نمی رسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *