صفر تا صد رایتینگ آیلتس problem – cause – solution

نحوه نوشتن رایتینگ آیلتس problem - cause - solution

شاید یکی از سخت‌ترین مهارت های آیلتس Writing Task 2 باشد که اکثر بچه ها از آن فرار می کنند و به روزهای آخر امتحان موکول می کنند. این درست است که رایتینگ تسک 2 ساده نیست، اما می توان با آموزش‌های درست، روش‌هایی را یاد گرفت که در مدت کوتاه شروع به نوشتن کنیم و کابوس مهارت رایتینگ را جمع کنیم. با من همراه باشید تا در ادامه، صفر تا صد رایتینگ آیلتس problem – cause – solution را یاد بگیرید.

در ابتدا انواع رایتینگ آیلتس Task 2 را معرفی می کنم. 5 مدل دارد که یکی از آنها را در زیر bold و آبی کردم و در این درس، نحوه نوشتن آن را به شما آموزش می دهم:

  • Discussion essay (Discuss both views essay)
  • Two-part question essay (Direct question essay)
  • Advantages/disadvantages essay
  • Problem-Solution / Cause-Solution
  • Agree/disagree essay (Opinion essay)

حتماً سوالات را تجزیه و تحلیل کنید، تا بدانید در Writing چه باید بنویسید. اگر این کار را نکنید ممکن است در Task Response نمره خودتان را از دست دهید، زیرا ممتحن متوجه می‌شود که شما به طور کامل سوال را درک نکرده‌اید.

لازم به ذکر است که در این درس، فقط صفر تا صد رایتینگ آیلتس problem – cause – solution را آموزش می دهم. برای آشنایی بیشتر با انواع سوالات IELTS Writing Task 2 اینجا کلیک کنید.

نوشتن نظر مستقیم یا غیرمستقیم

در برخی از رایتینگ ها، باید نظر خودتان را به صورت مستقیم بیان کنید، مثلاً از I believe یا In my opinion استفاده کنید. سیگنال های مختلفی مثل کلمه You در سوال وجود دارد که به شما ثابت می کند، باید از I think هنگام بیان دلایل، مشکلات، مزایا یا معایب استفاده کنید. به مثال زیر دقت کنید، این سوال در مورد برخی از دانش آموزان که در حین تحصیل کار می کنند است.

  1. Some students work while studying. This often results in a lack of time for education and constantly feeling under pressure.
  2. What do you think are the causes of this?
  3. What solutions can you suggest?

در مثال بالا کاملاً مشخص است که شما باید دلایل و راه‌حل‌ها را با جملاتی مثل In my view بیان بکنید، در این صورت نمره بالاتری را کسب خواهید کرد.

اما در حالتی دیگر باید به صورت کلی و غیرمستقیم بنویسید، مثلاً از It is true that یا It cannot be denied that استفاده کنید. در مثال زیر هیچ نشانه ای از کلمه you یا مثل آن را نمی بینیم، بنابراین باید به صورت غیر مستقیم ایده‌ها خود را بنویسیم:

  1. Some students work while studying. This often results in a lack of time for education and constantly feeling under pressure.
  2. What are the causes of this?
  3. What are the solutions?

تقریباً در 20 درصد سوالات شما باید به صورت غیرمستقیم بنویسید، و در 80 درصد مواقع باید نظر مستقیم بدهید.

ساختار و تعداد پاراگراف های رایتینگ

انواع رایتینگ تسک 2 را می توان با 4 پاراگراف نوشت. این منطقی ترین کار است که می تواند منجر به نمره بالای 7 گردد. پاراگراف اول مقدمه است که شامل پارافریز سوال و همچنین خلاصه کوتاهی از مشکلات، دلایل و راه‌حل‌ها است. پاراگراف دوم و سوم را body 1 و body 2 می نامند. در نهایت پاراگراف نتیجه گیری نوشته می شود.

ساختار رایتینگ مشکل راه حل

آنالیز و ایده‌پردازی رایتینگ

سوال را با دقت بخوانید و دلایل، مشکلات و راه‌حل‌ها را شناسایی کنید. برای این کار، 3 الی 5 دقیقه وقت بگذارید، البته در روزهای اول تمرین این زمان بسیار بیشتر خواهد بود. کارهای زیادی باید قبل از نوشتن انجام شود، اما با تمرین می‌توان، سرعت تجزیه و تحلیل خود را افزایش دهید.

در مرحله برنامه ریزی، ابتدا باید سوال را تجزیه و تحلیل کنید. کلمات کلیدی و موضوعاتی را که باید درباره آنها بنویسید را انتخاب کنید، و به جملات موضوعی و نکات حمایتی فکر کنید، درباره ساختار رایتینگ تصمیم بگیرید (2 پاراگراف اصلی) سپس به چگونگی نوشتن مقدمه و thesis statement فکر کنید.

در واقع، بارزترین و ساده‌ترین ایده‌ها بهترین هستند. اگزمینر آیلتس دانش عمومی یا ایده‌های جالب شما را نمره‌دهی نمی‌کند. مثلاً اگر سوال در مورد مشکلات شهرهای بزرگ بود، درباره ترافیک، آلودگی و شلوغی بنویسید. فکر نکنید باید چیزی بنویسید که تا به حال کسی به آن اشاره نکرده است.

در 2 الی 3 دقیقه تحلیل و آنالیز سوال writing ، گام‌های زیر را به ترتیب انجام دهید:

  • گام اول: اطمینان از فهمیدن نوع سوال رایتینگ تسک 2
  • گام دوم: آنالیز و تحلیل کمات کلیدی
  • گام سوم: آیا باید در رایتینگ نظر خودم یا دیگران را بنویسم؟
  • گام چهارم: ایده‌پردازی در مورد سوال

بعداز تحلیل، گام‌های زیر را به ترتیب انجام دهید:

  • گام پنجم: پارافریز سوال رایتینگ در جمله اول مقدمه
  • گام ششم: نوشتن Thesis Statement در جمله دوم مقدمه
  • گام هفتم: نوشتن پاراگراف body 1 و body 2
  • گام هشتم: نوشتن پاراگراف Conclusion

اگر سوال را خوب تجزیه و تحلیل نکنید، ممکن است رایتنیگ دیگری بنویسید و در Task Response نمره بسیار کمتری کسب کنید. در معیارهای نمره‌دهی آیلتس برای task response چه آمده است؟

  • For Band 5 it says: addresses the task only partially…
  • For Band 6 it says: addresses all parts of the task although some parts may be more fully covered than others.
  • For Band 7 it says: addresses all parts of the task.

برای کسب نمره بالای 7، حتما سوال را تجزیه و تحلیل کنید. همچنین Topic Sentence و Supporting Sentence خود را برنامه ریزی کنید و مطمئن شوید که مطالب خود را با یک مثال توضیح داده‌اید. برای دیدن آموزش نحوه نوشتن topic sentence کلیک کنید.

تفاوت دو سوال Problem و Cause

رایتینگ problem solution و cause solution بسیار شبیه هم هستند، اما در عین حال یک تفاوت ظریف وجود دارد. یک نوع در مورد problems (مشکلات) و نوع دیگر در مورد causes (علل) است.

در هر دو نوع رایتینگ، شما باید problems را ذکر کنید، اما در مقاله cause شما به طور عمده بر روی علت مسئله متمرکز می‌شوید و راه حل های ممکن را می‌نویسید.

  1. An increasing number of professionals, such as doctors and teachers, are leaving their own poorer countries to work in developed countries.
  2. What problems does this cause?
  3. What solutions can you suggest?

  1. An increasing number of professionals, such as doctors and teachers, are leaving their own poorer countries to work in developed countries.
  2. What are the causes of this problem?
  3. What solutions can you suggest?

1. سوالی که در رایتینگ اول عنوان شده است: این چه مشکلاتی را ایجاد می کند؟ کلمه “this” به این موضوع اشاره دارد که “متخصصان ملت‌های فقیرتر، کشور خودشان را برای کار در جامعه‌ای پیشرفته تر ترک می کنند” بنابراین شما باید در مورد این موارد بنویسید: مشکلاتی که در نتیجه ترک این افراد نخبه مانند (پزشکان ، معلمان و غیره) در کشورهای در حال توسعه رخ می‌دهد، سپس باید در مورد این موارد بنویسید: راه حل های احتمالی برای منصرف کردن کسانی که می خواهند کشورهای خود را ترک کنند.

2. در رایتینگ دوم، سوال اصلی این است که: علل این مشکل چیست؟ کلمه “this” دوباره به این مسئله اشاره دارد که “متخصصان ملت‌های فقیرتر، کشور خودشان را برای کار در جامعه‌ای پیشرفته تر ترک می کنند” بنابراین این همان مسئله رایتینگ اول است. اما، شما باید در گام اول در مورد چرایی این مشکل بنویسید. در این رایتینگ، شما نیازی به تمرکز بر روی آنچه اتفاق می افتد ندارید، بلکه باید در مورد آنچه باعث این مسئله می‌شود بنویسید. پاراگراف body 2 شامل راه حل ها خواهد بود.

ممکن است سوالات Cause به صورت های مختلفی ظاهر شوند. در ادامه چند مدل دیگر از سوالاتی که شما باید دلایل (Reasons و Causes) را بنویسید آمده است:

  • What are the reasons for this?
  • Why is this happening?
  • What is the cause of this issue?

البته، شما می توانید نتیجه ترک افراد از کشور خود و مشکلاتی را که ایجاد خواهد کرد ذکر کنید، اما به یاد داشته باشید که این مقاله از شما می پرسد که علت این مشکل چیست. به همین دلیل است که توصیه می کنم چند دقیقه وقت بگذارید تا سوال Task Question را متوجه شوید. برای دیدن آموزشی درباره این موضوع اینجا کلیک کنید.

رایتینگ آیلتس problem – solution

  1. An increasing number of professionals, such as doctors and teachers, are leaving their own poorer countries to work in developed countries.
  2. What problems does this cause?
  3. What solutions can you suggest?

مقدمه: سوال را بازنویسی یا پارافریز کنید و یک پاسخ کوتاه به سوالات بدهید.

بدنه اصلی 1: اگر افراد ماهر کشور خود را ترک کنند، تأثیر منفی بر مدارس، دانشگاه‌ها و بیمارستان‌ها خواهد داشت، بنابراین این کشورها فاقد نیروی متخصص و کارکنان مجرب خواهند بود.

بدنه اصلی 2: دولت‌های کشورهای فقیرتر باید از متخصصان با دادن حقوق بالاتر، مسکن و پاداش حمایت کنند. در این صورت آنها ترغیب به ماندن می شوند.

نتیجه‌گیری: به مشکل مراجعه کنید و راه‌حل را بازنویسی کنید.

رایتینگ آیلتس Cause – solution

  1. An increasing number of professionals, such as doctors and teachers, are leaving their own poorer countries to work in developed countries.
  2. What are the causes of this problem?
  3. What solutions can you suggest?

مقدمه: سوال را بازنویسی یا پارافریز کنید و یک پاسخ کوتاه به سوالات بدهید.

بدنه اصلی 1:  به دلیل حقوق کم و کمبود شانس برای پیدا کردن کار یا پیشرفت شغلی، خیلی از افراد مهاجرت می کنند، همچنین فرصت های بهتری در خارج از کشور وجود دارد.

بدنه اصلی 2: دولت‌های کشورهای فقیرتر باید از متخصصان با دادن حقوق بالاتر، مسکن و پاداش حمایت کنند. در این صورت آنها ترغیب به ماندن می شوند.

نتیجه‌گیری: به علت مراجعه کنید و راه حل را بازنویسی کنید.

نمونه جواب سوال Cause Solution

دلایل: فرصت های شغلی و امکانات بهتر. درآمد بیشتر و استفاده از خدمات سیستم آموزشی و پزشکی کشورهای پیشرفته

راه‌حل: دولت باید از شرکت ها حمایت کند. این حمایت می تونه به صورت مالی باشد.

It is true that a majority of successful people, namely engineers and tutors, are migrating from undeveloped nations to rich countries. The reason for this is that people are looking for better job opportunities and advanced facilities. In my view, a higher standard of living should be provided by the government to solve this issue.

It is undeniable that sophisticated people go abroad for better employment possibilities. While a significant number of qualified experts do not have a suitable job in their poor countries, they prefer to go overseas in order to achieve their goals one of which is a proper career. Another reason can be explained by a better way of living, particularly in the areas of technology, healthcare, and education. Rich countries are well known for having countless equipment and stuff. For instance, in Germany, libraries are available for the public to increase their knowledge and skills. As a result, people can take advantage of this chance to engage with numerous books which makes them well-educated.

To tackle immigration from less developed nations, authorities should take action by supporting companies. In other words, businesses play a key role in convincing migrants to stay in their homeland. If they are funded by the states, companies will not only produce enormously but also with better quality. Furthermore, a growing number of small businesses are giving services to the folk which can be improved by the help of the government. whereas occupations vary in a country, nonetheless skillful individuals need to compete with each other fairly. This is the duty of the government to increase equality in a society like in less-developed nations.

To sum up, the majority of people would like to explore overseas countries because of inadequate job chances. This can be solved by good funding and management from the government.

مقایسه مقدمه رایتینگ

مقدمه‌های هر سوال متفاوت است. در جایی باید از مشکلات بنویسید و در جایی دیگر باید از دلایل بنویسید. 

  1. An increasing number of professionals, such as doctors and teachers, are leaving their own poorer countries to work in developed countries.
  2. What problems does this cause?
  3. What solutions can you suggest?
(Introduction) A growing number of qualified personnel, such as doctors and teachers from developing countries, are migrating to work in more developed countries. Due to this, highly qualified people are in short supply, which negatively affects education and health services. To tackle the issue their governments should offer greater financial rewards to entice people to stay.

در Thesis Statement مشخص است که به مشکلاتی اشاره می کنم که در نتیجه خروج افراد حرفه ای (مثل پزشکان، معلمان و غیره) از کشورهای در حال توسعه اتفاق می افتد.

راه ممکن برای مقابله با مهاجرت افراد ماهر در ادامه مقدمه نوشته شده است. 

  1. An increasing number of professionals, such as doctors and teachers, are leaving their own poorer countries to work in developed countries.
  2. What are the causes of this problem?
  3. What solutions can you suggest?
(Introduction) A growing number of qualified personnel, such as doctors and teachers from developing countries, are migrating to work in more developed countries. This is caused by low salaries and a lack of career advancement opportunities. To tackle the issue their governments should offer greater financial rewards and more chances of promotions.

در این Thesis Statement، من به دلایل مهاجرت افراد می‌پردازم و راه های ممکن برای مقابله با آن اشاره می کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *