Search
Close this search box.
logo-zandi-english

لیسنینگ آیلتس چگونه است

تقویت لیسنینگ آیلتس با نکات طلایی

یکی از مهمترین قدم‌های شما در تقویت لیسنینگ آیلتس، یادگیری کلمات لیسنینگ آیلتس است. مطمئن باشید که بدون داشتن دایره لغات گسترده، شانسی برای کسب نمره 7 یا بیشتر را در IELTS Listening نخواهید داشت. اگر در جستجوی نمره‌ای مانند ۸ در آزمون آیلتس هستید، حتما لغات لیسنینگ آیلتس را به صورت دوره‌ای بخوانید. اگر به دنبال مهاجرت کاری هستید تقویت لیسنینگ آیلتس برای شما ضروری است چرا که برای آیلتس جنرال نیازمند نمره بالایی در این مهارت می‌باشید.

لغات مهم لیسنینگ آیلتس شامل، کلمات غلط انداز و رایج می‌باشند. این لغات از کتاب‌های کمبریج آیلتس 1 الی 16 استخراج شده‌اند و در تقویت لیسنینگ آیلتس داوطلبین نقش اساسی را ایفا می‌کنند. یکی از مزایای این لغات دسته‌بندی کلمات مهم در گروه‌های آموزش، غذا، شهر و بسیاری موارد دیگر است. این پکیج در مجموع 1200 لغت ضروری لیسنینگ آیلتس را شامل می‌شود.

لغات لیسنینگ آیلتس

لیست کلمات مهم و غلط انداز IELTS Listening برای تقویت شما داوطلبین در رسیدن به نمره 7 یا بیشتر

در سایت‌های مختلف مطالب متفاوتی درباره تقویت مهارت شنیداری نوشته‌اند اما سایت زبان زندی ده راهکار اساسی را برای تقویت شما در این زمینه آورده است که دانستن آن کمک شایانی به بهبود مهارت لیسنینگ شما خواهد کرد.

 1- نقش تکنیک‌ها در لیسنینگ آیلتس

حتما تکنیک‌هایی برای تقویت لیسنینگ آیلتس وجود دارد، البته این بدان معنی نیست که شما میتوانید در یک روز لیسنینگ خودتان را تقویت کنید. در حقیقت با دانستن این متدها و دانستن این قبیل موارد، یک نمره خوب برای شما تضمین می‌شود. به عنوان مثال بخش لغات غلط انداز لیسنینگ آیلتس یکی از روش‌ها و تکنیک‌ها است که موجب تقویت لیسنینگ شما می‌شود. برای ثبت‌نام کلاس آموزش تکنینک‌های لیسنینگ آیلتس اینجا کلیک کنید.

 2- لیسنینگ آیلتس چگونه است

زمانی که شما سعی می‌کنید که انگلیسی را در زندگی روزمره خود دخیل کنید، به مرور زمان گوش خود را آدابته با این زبان می‌کنید. همچنین به ویژگی‌های کاربردی این زبان پی می‌برید.درست مثل اتفاقی که در دوران کودکی شما در محیط زندگی شما افتاد و بدون اینکه بخواهید زبان مادری خود را یاد گرفتید.

اگر در حال خواندن این مقاله مرکز زبان زندی هستید یعنی شما به میلیون‌ها منبع اینترنتی دسترسی دارید که می‌تواند دوای درد گوش‌های شما باشد اگر در مترو یا اتوبوس هستید، حتی اگر قرار است یک مسیر نیم ساعته را طی کنید همین الان به یک پادکست گوش کنید، پادکستی که برای شما جذابیت و ارزش شنیدن دارد.

آیا احساس می‌کنید که وقت خود را بی هدف در شبکه‌های اجتماعی تلف می‌کنید پس چرا سعی نمی‌کنید به تاپیک‌های تد تاک گوش کنید ، تاپیک‌هایی که برای شما بسیار جذاب هستند و علاوه بر آن درس‌های مهمی را به شما می‌دهند.

شنیده‌اید که تلفن همراه همواره باعث تلف کردن وقت انسان‌ها می‌شود، اما اگر تلفن را به صورت درست استفاده کنیم یکی از بهترین دوستان شما و معلم‌های شما برای بهبود لیسنینگ شما، تلفن همراه شما است.

اگر در آشپزخانه بعدازظهرها وقت بر روی درست کردن شام می گذارید سعی کنید در حین آشپزی یک فایل صوتی را گوش کنید مثلا در این زمان می‌توانید رادیو گوش کنید هرچند حواس شما کاملا به آن نیست.

برای شما لیستی از مهمترین منابع صوتی که در بالا ذکر شد را آورده‌ایم امیدواریم با دانستن و کار کردن بر روی این فایلها، لیسنینگ شما به خوبی تقویت شود.

3- پادکست برای تقویت لیسنینگ آیلتس

منابع مختلفی برای تقویت لیسنینگ آیلتس با استفاده از پادکست‌ها وجود دارند. در مقاله‌ای دیگر به بیش از 15 سایت برای تقویت لیسنینگ با پادکست اشاره کرده‌ایم. تنوع مباحثی که در وبسایت‌های مختلف وجود دارد سبب می‌شود که به بر روی موضوعی تمرکز کنید که به آن علاقه‌مند هستید. جهت تقویت مهارت لیسنینگ در هر لحظه و هرجا زبان انگلیسی گوش دهید.

 4- نکات و تمرین برای نمره 8

مهم است که درباره بخش‌های مختلف لیسنینگ آیلتس اطلاعات داشته باشیم همان‌ط‌ور که می‌دانیم در آزمون آیلتس چهار سکشن متفاوت وجود دارد که هر یک، قالب‌ها و فرمت‌های خاص خود را دارد علاوه بر آن ما انواع مختلف سوال در لیسنینگ آیلتس خواهیم داشت که زبان‌آموزان برای هر نوع سوال می‌بایستی مهارت مربوط به آن را بدانند.

5-  به صورت فعالانه و آگاهانه گوش کنید

می‌بایستی از نقاط ضعف خود بعد از هر تست آگاه شوید مثلا باید متوجه شوید که در کدام بخش غلط‌های بیشتری دارید و فید بک بگیرید. سپس با نوشتن تیپ اسکریپت می توانید در آن بخش بهبود لازم را کسب نمایید. تیپ اسکریپت نویسی به این صورت می‌باشد که شما در انتهای هر جمله متوقف می‌شوید و سعی می کنید جمله را بنویسید این به تقویت مهارت دیکته شما کمک خواهد کرد فراموش نکنید که در آزمون آیلتس دیکته بخش بسیار مهمی است.

6- نسبت به نقاط ضعف خود واکنش نشان دهید

بعد از انجام چندین تست شما به نقاط قوت و ضعف خود پی می‌برید اما برای اینکه بهتر بتوانید نسبت به آنها آگاهی پیدا کنید سعی کنید در پایان هر تست غلط های خود را بنویسید. غلط های شما می‌تواند ناشی از Spelling اشتباه یا نفهمیدن تلفظ درست یا عدم توانایی نسبت به شنیدن واژه خاصی باشد بعد از چندین تست شما می‌توانید با قضاوت خودتان به ضعف‌های خود بیشتر پی برده و برای رفع آن بکوشید.

7- لذت ببرید

وقتی شما به امتحان آیلتس فکر می‌کنید هرگز نمی توانید از شنیدن لذت ببرید به عنوان مثال سعی کنید به موسیقی‌ها به زبان انگلیسی گوش دهید چرا که موسیقی باعث آرامش شما می‌شود و باعث تقویت گوش های شما نیز می گردد به مباحثی که علاقه مندید گوش کنید مثلا اگر عاشق اخبار هستید و حوادث را در سراسر دنیا دنبال می‌کنید، سعی کنید کانال های انگلیسی زبان را برای اخبار انتخاب نمایید.

8- تمرکز خود را بالا ببرید

در آزمون آیلتس هر لحظه ممکن است جواب در بخش لیسنینگ به شما بدهد ولی متاسفانه چون شانس مجدد را برای شنیدن ندارید احتمال از دست دادن جواب بسیار بالا می‌باشد لذا شما نیازمندید تا حد امکان تمرکز خود را بالا برده و بر روی لیسنینگ تسلط کافی داشته باشید یکی از راه‌های افزایش تسلط و تمرکز تغییر در سبک زندگی شما است مثلا به جای اینکه رانندگی کنید سعی کنید پیاده‌روی کنید اگر وعده غذایی نامناسب و نامنظمی دارید به وعده غذایی خود سر و سامانی دهید. همچنین استرس شما باعث از دست دادن تمرکز شما می‌شود سعی کنید استرس را کنار بگذارید و به نتیجه فکر نکنید فراموش نکنید که استرس شما به طرز قابل توجهی تمرکز شما را پایین می‌آورد.

9- برای تقویت لیسنینگ آیلتس آماده باشید

سعی کنید مادامی که در آزمون آیلتس هستید بدانید که مثلا الان در کدام سکشن هستید یک ،دو ، سه یا چهار برای هر کدام از این بخش‌ها آمادگی لازم را داشته باشید همچنین وقتی انواع سوال‌ها یا Types of question  را می‌بینید، بدانید که برای جواب‌دهی با نحو احسن چه تکنیکی را می‌بایستی دنیال کنید یعنی مواظب باشید که غافلگیر نشوید.

10- تقلید کنید

در بسیاری از زبان‌آموزان دیده می‌شود که علی رغم سطح زبان خوب آنها در صحبت کردن بسیار ضعیف هستند. اگر بخواهید نکات مربوط به لهجه را به خوبی دریابید و لهجه‌ها و تلفظ‌های مختلف را به خوبی ادا کنید، در درجه اول بایستی خودتان سعی کنید که شبیه آن‌ها باشید. زمانی که خودتان این اصول را رعایت می‌کنید شنیدن آن متعاقبا برای شما ساده خواهدبود.

ساختار Listening آزمون آیلتس

اولین مهارت مورد ارزیابی در آزمون آیلتس Listening است.

بخش Listening در هر دو آزمون­ آیلتس آکادمیک و جنرال یکسان می­‌باشد. این مهارت دارای ۴ بخش است که شامل ۴۰ سوال می‌­شوند و هر بخش ۱۰ سوال دارد.

بخش­‌های ۱، ۲ و ۳ خود به دو قسمت تقسیم می­‌شوند که در میان این بخش­‌ها، قبل از شروع پخش فایل صوتی و همچنین در انتها و ابتدای هر یک از بخش­‌ها چند ثانیه فرصت­‌ خواهید داشت تا سوالات بعدی آن بخش یا بخش بعدی را مرور کنید تا هنگام پخش فایل صوتی مربوطه آمادگی بیشتری برای پاسخگویی داشته باشید. از بخش اول تا چهارم که لیسنینگ سخت­‌تر می­‌شود، این زمان نیز بیشتر می‌­شود، از ۲۰ ثانیه در پیش از شروع بخش اول تا حدود ۵۰ ثانیه در پیش از شروع بخش چهارم متغیر است.

  • به هر۱۰ سوال بخش چهارم باید یکجا پاسخ دهید، چراکه این بخش بدون هیچگونه مکثی پخش می­‌شود.
  • توجه داشته باشید که هر بخش تنها یک بار پخش می­‌شود.

زمان‌بندی Listening آزمون آیلتس

کل مدت زمان بخش  Listening آزمون­ آیلتس ۴۰ دقیقه طول می­‌کشد. ۳۰ دقیقه از این زمان مربوط به پخش فایل صوتی و پاسخگویی به سوالات است و  در انتهای آزمون هم ۱۰ دقیقه زمان خواهید داشت تا پاسخ­‌هایتان را وارد پاسخ­نامه کرده و آن­ها را مرور کنید.

مهارت‌های مورد ارزیابی در Listening آزمون آیلتس

هدف از سوالات Listening آزمون آیلتس سنجش ابعاد مختلف مهارت شنیداری شما است. این مهارت­‌ها عبارتند از:

  • دریافت ایده‌­ی اصلی
  • دریافت نظر فرد یا افراد در حال صحبت،
  • درک جزییات
  • فهم هدف مطلبی خاص
  • درک لهجه و گویش‌های مختلف زبان انگلیسی

لهجه­‌های the U.K., the U.S., Australia, Canada, New Zealand در بخش لیسنینگ آزمون آیلتس به کاربرده می­شود. این طیف وسیع از لهجه­‌ها نشان دهنده کاربرد بین المللی این آزمون است، بنابراین باید با تمرین زیاد گوشتان را به شنیدن لهجه­‌های متفاوت عادت دهید.

بخش‌­های مختلف Listening آزمون آیلتس

همانطور که گفته شد Listening آزمون آیلتس دارای ۴ بخش مجزاست که در ادامه به بررسی هریک می­‌پردازیم.

بخش اول  Listening آزمون آیلتس:

در این بخش مکالمه‌­ای بین دو نفر پخش می­‌شود که معمولا در مورد موضوعات روزمره است. این بخش از سایر بخش‌­ها ساده‌­تر است. چراکه که گویندگان به آرامی صحبت می­کنند، حین صحبت مکث می­کنند و نکته کلیدی معمولا تکرار می­‌شود.

چند مثال از بخش ۱:

دو فرد در حال صحبت کردن درمورد برنامه سفرشان هستند، معلمی همکارانش را درمورد یک پروژه جدید راهنمایی می­‌کند، دو مرد در باره نتایج فوتبال با یکدیگر بحث می­‌کنند، یک توریست برای رزرو هتل با مسئول پذیرش هتل تلفنی صحبت می­‌کند و غیره.

توجه داشته باشید که جواب سوالاتی که دو گوینده از یکدیگر می‌­پرسند و اطلاعاتی که هر دو نفر بیان می­‌کنند، پاسخ سوالات مطرح شده در این بخش نیز خواهد بود.

بخش دوم Listening آزمون آیلتس:

این بخش یک سخنرانی معمولا تک نفره درباره موقعیت‌­های روزمره است. گوینده آهسته صحبت می­کند اما در مقایسه با بخش یک مکث‌های کمتری وجود دارد.

چند مثال از بخش ۲:

بیان اطلاعاتی درمورد خریداران یک آپارتمان نوساز، مصاحبه رادیویی درباره کمبود منابع طبیعی، تبلیغ رادیویی درباره اثرات مثبت یک مسواک جدید و غیره.

بخش سوم  Listening آزمون آیلتس :

این بخش مکالمه‌­ای بین ۲، ۳ و ۴ نفر درمورد موقعیت‌­های تحصیلی یا آموزشی است. این بخش از دو بخش قبلی سخت­‌تر است، چراکه گویندگان با سرعت بیشتری صحبت می­کنند و اغلب واژگان سخت‌­­تری را به کار می­‌برند.

چند مثال از بخش ۳:

دانش­‌آموزان درباره تکلیف کلاسی خود با یکدیگر صحبت می‌­کنند، چند نفر درمورد یک سخنرانی علمی بحث می‌­کنند و غیره.

بخش چهارم Listening آزمون آیلتس:

در این بخش فردی در مورد یک موضوع علمی صحبت می­‌کند. این بخش سخت تر از سایر بخش‌­ها است، چراکه گوینده سریع صحبت می­‌کند و از رنج وسیعی از واژگان و گرامر استفاده می­‌کند.

چند مثال از بخش ۴:

سخنرانی درباره موجودات در حال انقراض، صحبت کردن پیرامون تربیت کودکان، سخنرانی درمورد گرمایش جهانی و اثراتش بر کره زمین و غیره.

انواع مختلف سوالات Listening آزمون آیلتس

۶ نوع سوال در بخش Listening آزمون آیلتس وجود دارد. آشنایی با انواع این سوالات و استراتژی پاسخگویی به هریک به منظور کسب مهارت و نمره بالا در این بخش ضروری است.

نحوه پاسخگویی به هر سبک از سوالات، در صورت سوال توضیح داده شده و برای سوالاتی که به اندازه کافی ملموس نیستند، یک مثال نیز آورده می­‌شود.

کامل کردن یادداشت، خلاصه، فرم، نمودار جریان، جدول (notes/summary/Form /flow chart/table completion)

در این نوع از سوالات شما ملزم به پر کردن جاهای خالی در یک طرح کلی از متن لیسنینگ هستید.فرم، اغلب برای ثبت جزئیات حقیقی بیان شده در فایل صوتی، مانند نام به کار برده می­‌شود.

مجموعه‌­ای از یادداشت‌­ها، برای خلاصه کردن انواع مختلف اطلاعاتی است تا چگونگی ارتباط موارد مختلف با یکدیگر را نشان دهد.

جدول، به عنوان روشی برای خلاصه کردن اطلاعات مربوط به موضوعات مشخص به کار می­‌رود مانند، قیمت، زمان و مکان.

نمودار جریان، برای خلاصه کردن فرآیندی به کار می­‌رود که مراحل مشخصی دارد. روند این فرآیند توسط فلش نشان داده می­‌شود.

 کامل کردن طرح، نقشه و برچسب­‌های دیاگرام (Plan, Map, Diagram Labeling)

این نوع از سوالات از شما می‌­خواهد تا قسمت­‌های مختلف یک طرح ( مانند نقشه ساختمان)، نقشه ( مانند نقشه بخشی از یک شهر) یا دیاگرام (مانند بخشی از یک تجهیز) را که به صورت جای خالی هستند، کامل کنید.

اغلب پاسخ‌­ها را باید از لیستی انتخاب کنید که در صورت سوال ارائه شده است.

کامل کردن جمله (Sentence Completion)

در این نوع سوالات مجموعه ای از جملات داده می­‌شود که خلاصه‌­ای از کل لیسنینگ یا یکی از قسمت­‌های آن هستند.شما باید با استفاده از اطلاعات بیان شده در فایل صوتی، جاهای خالی موجود در این جملات را پر کنید.

پاسخ کوتاه (Short Answer Question)

در این نوع از سوال، می‌­بایست سؤالات داده شده را با استفاده از اطلاعات بیان شده در فایل صوتی، پاسخ دهید. این پاسخ براساس آنچه که در صورت سوال خواسته است، باید یک، دو یا سه کلم‌ه­ای باشد و اگر تعداد کلمات بیشتری بنویسید، پاسخ شما غلط خواهد بود.

تطبیق (Matching)

در این نوع از سوالات باید مواردی را که عموما در گفت و گوی بین دو شخص و به ترتیب بیان می‌­شوند را با گزینه­‌های داده شده در صورت سوال تطبیق کنید.

چند گزینه­‌ای (Multiple choices)

این نوع از سوالات معمولا سوالات سه گزینه‌­ای هستند و اغلب در بخش­های ۲، ۳ و ۴ ارائه می­‌شوند.

گزینه­‌ها معمولا نزدیک به هم هستند و به صورتی طراحی می­شوند که شما را به اشتباه بیندازند، بنابراین یادگیری تکنیک­های پاسخگویی به این دسته از سوالات که غالبا سخت­‌ترین سوالات برای زبان‌آموزان هستند، توانایی شما در گوش دادن و شناسایی جواب صحیح را بهبود می‌­بخشد

نحوه نمره­‌دهی در Listening آزمون آیلتس

نحوه نمره‌­دهی در Listening آزمون آیلتس به گونه­‌ای است که هر یک از ۴۰ سوال این بخش ۱ نمره یا امتیاز دارد و بسته به این که چه نمره‌­ای از ۴۰ دریافت می­‌کنید، نمره‌­ای بین ۰ تا ۹ به داوطلبان ارائه می­‌شود.

جدول زیر برای محاسبه نمره­‌ی Listening به شما بسیار کمک خواهد کرد.

listening score

بهترین کتاب‌ها برای تقویت لیسنینگ کدامند؟

یکی از رایج‌ترین سوال‌های زبان آموزان بهترین کتاب‌ها برای تقویت لیسنینگ آیلتس می‌باشد. باید توجه داشته باشید که مطالعه کتاب‌هایی که فقط تکنیک‌ها را به شما آموزش می‌دهند تاثیری در تقویت لیسنینگ آیلتس شما ندارند و صرفا تکنیک محور می‌باشند.

بهترین کتاب‌های برای تقویت لیسنینگ شما کتاب‌های داستان می‌باشند. اما یادگیری زبان انگلیسی با داستان نیازمند نحوه صحیح مطالعه آن‌ها می باشند که در پست یادگیری زبان انگلیسی با داستان به تمامی این تکنیک‌ها به طور کامل اشاره کرده‌ایم.

چگونه برای Listening  آزمون آیلتس آماده شویم؟

نکته کلیدی در کسب آمادگی کافی برای Listening  آزمون آیلتس، تمرین زیاد است.بایستی بدانید بهترین استراتژی برای دست‌یابی به این هدف، گوش دادن به انواع مختلف سخنرانی­‌ها می­باشد، پس تا می­‌توانید گوش کنید.

با به کارگیری راهکارهایی که در ابتدای این مقاله عنوان شد، تغییرات شگرفی در مهارت شنیداری شما ایجاد خواهد شد.برای اطلاعات بیشتر در این زمینه، می­‌توانید با مشاورین مرکز زبان زندی تماس حاصل فرمایید.

به هیچ عنوان نمی‌توان گفت این تغییرات باعث ایجاد سختی در لیسنینگ آزمون آیلتس شده است فقط کافیست که نسبت به این تغییرات آگاهی داشته باشید.

قطعا تماشای فیلم تاثیر به سزایی دارد اما باید سعی کنید با روش درست فیلم‌ها را تماشا کنید و فیلم‌هایی با لهجه بریتانیایی را در اولویت قرار دهید.

مرکز زبان زندی با بهره‌گیری از اساتید با تجربه در همه مهارت‌های آزمون آیلتس به صورت گروهی و خصوصی دوره‌های تقویت لیسنینگ آیلتس را برگزار می‌نماید.

شما می‌توانید با تماس با مرکز زبان زندی آخرین نمونه سوال‌های واقعی لیسنینگ آزمون آیلتس را در اختیار داشته باشید.

توجه به نکاتی که در این مقاله از آن‌ها یاد شده بسیار ضرورت دارد. یادتان باشد اول گوش‌های خود را تقویت کنید سپس اقدام به یادگیری تکنیک‌ها نمایید.

2 پاسخ

  1. سلام خیلی ممنون از این مقاله کامل درباره لیسنینگ آیلتس
    از این کامل تر نمی شد

    1. خواهش می کنم، حتماً از سایر آموزش های IELTS سایت استفاده کنید و هر جا که دوست داشتید، نظر خودتون رو در قسمت کامنت بنویسید. سپاس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *